TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Karadeniz Ortaokulu

May

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Süleymanpaşa Akademik Takip Sistemi Projesinin (SATS) uygulanması ile ilgili olarak 30.04.2024 Salı günü saat 10.00'da 5-6-7-8 sınıflarımıza Fen Bilgisi ve Matematik dersleri sorularından oluşan deneme sınavı uygulaması yapıldı.

Bilişim Nedir?

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği, bilgi ve iletişimin bir araya geldiği bilim dalıdır. Bilişim bilimi kapsamında kullandığımız teknolojiler ise dilimizde Bilişim Teknolojileri olarak ifadesini bulmaktadır.

Bilişimde Güvenlik- Dijital Vatandaş - Teknoloji Bağımlılığı

Bilişim Teknolojilerinin yaygınlaşması, internetin mobil ve heryerden erişilebilir olması, sosyal medyanın hayatımızda kendisine yer bulması, verilerin internette paylaşılabilmesi, üyelikler, teknolojinin çok hızlı ilerlemesi, yapay zekanın gelişimi vb. tüm bu gelişmeler beraberinde siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında da bilgi sahibiyi olmayı önemli kılmaktadır.

Nis

Atamızın çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşku ile kutlandı.

·         22 Nisan 2024 Pazartesi -Ebru Boyama

·         23 Nisan 2024 Salı - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı

·         24 Nisan 2024 Çarşamba - Kilim Motifi Oluşturma ve Mandala Boyama

·         25 Nisan 2024 Perşembe -  Kozalak ve Taş Boyama

·         26 Nisan 2024 Cuma – Kağıt Katlama

Okulumuzda yukarıda belirtilen etkinlik takvimi çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yer aldığı 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Nis

Okulumuzda yürütülen Her Kitap Bir Dünya Projesi Okuma Saati uygulaması kapsamında okul bahçemizde kitap okuma etkinliği yapıldı.

Mrt

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapabileceklerdir.  Sınav başvuruları okul müdürlüğümüz tarafından onaylanacak olup başvuru yapan öğrencilerimizin velilerinin imza işlemleri için okula gelmeleri önemle rica olunur.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü okul programımız öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile yapılmıştır.

İstiklal Marşı’nın 10 Kıtasını ezbere okuma yarışmasında dereceye girenler ile birlikte yarışmaya katılım gösteren tüm öğrencilerimize ödülleri verildi.

Programı hazırlayan Türkçe öğretmenimiz Yeter ARPACIK'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Değerler Eğitimi Kasyım ayı çalışmaları kapsamında okulumuzda "Saygı" temasını işledik. Doğaya ve Çevreye Saygı konusunda okul bahçemizde çöp toplama etkinliği yapıldı, Saygı konulu pano hazırlandı.

Kas

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit Öğretmenlerimizi saygı, minnet ve özlemle anarken, nesilleri ışığıyla aydınlatan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85'inci yılında minnet, saygı ve şükranla andık.

Ekm

Değerler Eğitimi Ekim ayı "Merhamet" konusu kapsamında öğrencilerimiz okul bahçemizde bulunan yaralı güvercinin tedavi ettirilmesi için Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliği yapmış olup kuşu tedavi ettirmiş, aynı zamanda kuşlar için yemlikler hazırlayıp ağaçlara asmışladır.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımızı 11.10.2023 Çarşamba günü saat 13.00'da okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirdik. Yönetim ve Denetleme Kurullarında görev almak üzere seçilen velilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.